Loading...

Resepi Pes Ikan Bakar

Loading...
Resepi Pes Ikan Bakar - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Resepi Pes Ikan Bakar, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Resepi Pes Ikan Bakar
link : Resepi Pes Ikan Bakar

lihat juga


Resepi Pes Ikan Bakar

Pes Ikan Bakar. Nak guna untuk siakap ke pari ke semua boleh. Kena plak dengan air asam.

Bahan-bahan:

2 inchi lengkuas

3 inci halia

5 btg serai

8 bj Bawang merah

1bj bawang holland

1sudu udang kering @ jika xde guna

belacan

8 bj cili padi. – boleh tambah kalau nak lg pedas berapi

3 bj cili merah

3 helai limau purut

Cara-cara:

1. Blander semua bahan sampai lumat.

2. Tumis dgn minyak yg agak byk, kemudian masukkan cili boh 4-5 sudu.

3. Masukkan garam gula..serbuk perasa + asam keping .

Tumis smpai pecah myk.siapp.!

**nak Bakar ikan, lumur jer atas ikan tu, buh dlm aluminium foil. Balut bagi kemas Bakar atas dapur.

**udang dan sotong pun sesuai jugak.

**tahan sehingga 1- 2 minggu di luar peti ais.

Sambal Air Asam

Blender dahulu 

7-10biji cili padi(ikut citarasa nak pedas bubuh lebih)

2bj cili besar(merah)

2bj bwg merah

2sudu Pes asam jawa adabi

1sudu belacan

Garam gula(secukup rasa)

Dah siap blender, Campur dengan bahan hirisan dibawah:

1bj tomato-hiris

3bj cilipadi -hiris

1bj bawang besar-hiris

2bj limau nipis(perahkan)

Gaul semua bagi sebati

Kredit Fb : Habeebah Md Daud



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2sbsDjh

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

Pes Ikan Bakar. Nak guna untuk siakap ke pari ke semua boleh. Kena plak dengan air asam.

Bahan-bahan:

2 inchi lengkuas

3 inci halia

5 btg serai

8 bj Bawang merah

1bj bawang holland

1sudu udang kering @ jika xde guna

belacan

8 bj cili padi. – boleh tambah kalau nak lg pedas berapi

3 bj cili merah

3 helai limau purut

Cara-cara:

1. Blander semua bahan sampai lumat.

2. Tumis dgn minyak yg agak byk, kemudian masukkan cili boh 4-5 sudu.

3. Masukkan garam gula..serbuk perasa + asam keping .

Tumis smpai pecah myk.siapp.!

**nak Bakar ikan, lumur jer atas ikan tu, buh dlm aluminium foil. Balut bagi kemas Bakar atas dapur.

**udang dan sotong pun sesuai jugak.

**tahan sehingga 1- 2 minggu di luar peti ais.

Sambal Air Asam

Blender dahulu 

7-10biji cili padi(ikut citarasa nak pedas bubuh lebih)

2bj cili besar(merah)

2bj bwg merah

2sudu Pes asam jawa adabi

1sudu belacan

Garam gula(secukup rasa)

Dah siap blender, Campur dengan bahan hirisan

Loading...
dibawah:

1bj tomato-hiris

3bj cilipadi -hiris

1bj bawang besar-hiris

2bj limau nipis(perahkan)

Gaul semua bagi sebati

Kredit Fb : Habeebah Md Daud



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2sbsDjh

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Resepi Pes Ikan Bakar

yang semua artikel Resepi Pes Ikan Bakar Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Resepi Pes Ikan Bakar dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/06/resepi-pes-ikan-bakar.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Resepi Pes Ikan Bakar"

Catat Ulasan

Loading...