Loading...

Puding Marble Lazat

Loading...
Puding Marble Lazat - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Puding Marble Lazat, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Puding Marble Lazat
link : Puding Marble Lazat

lihat juga


Puding Marble Lazat

Bahan-bahan :

37 gm agar-agar tali

6 gelas air (1300 ml)

2 1/2 gelas gula pasir ( 470gm)

4 biji telur

1/2 cawan tepung jagung

1 1/2 tin susu cair (IDEAL)

2 sudu besar marjerin

1/2 cawan serbuk koko (bancuh dgn sedikit air)

1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara nya :

1. Masak agar-agar dengan air.

2. Pukul telur sampai kembang, masukkan tepung jagung ke dalam telur, pukul lg hingga sebati.

3. Masukkan susu cair dan esen vanilla, pukul sebati.

4. Apabila agar-agar td sudah hancur masukkan gula. Bila hancur tapis kan ke dalam periuk. Kemudian jerang balik ke atas dapur hingga mendidih. Masukkan adunan telur tadi (tapis dahulu adunan telur sewaktu menuang ke dlm agar-agar)

5. Kemudian kacau hingga mendidih dua tiga kali. Masuk marjerin dan kacau lagi.

6. Angkat dan bahagikan kepada dua bahagian. Satu masukkan koko dan kacau di atas api. satu bahagian lagi warna asal vanilla.

7. Apabila angkat tuang berselang seli di dalam loyang.

8. Boleh disimpan sejuk dalam peti ais.

kredit resepi: ‎Marina Mar Mawar



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rICVsz

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!


Bahan-bahan :

37 gm agar-agar tali

6 gelas air (1300 ml)

2 1/2 gelas gula pasir ( 470gm)

4 biji telur

1/2 cawan tepung jagung

1 1/2 tin susu cair (IDEAL)

2 sudu besar marjerin

1/2 cawan serbuk koko (bancuh dgn sedikit air)

1 sudu teh esen vanilla

Cara-cara nya :

1. Masak agar-agar dengan air.

2. Pukul telur sampai kembang, masukkan tepung jagung ke dalam telur, pukul lg hingga sebati.

3. Masukkan susu cair dan esen vanilla, pukul sebati.

4. Apabila agar-agar td sudah hancur masukkan gula. Bila hancur tapis kan ke dalam periuk. Kemudian jerang balik ke atas dapur hingga mendidih. Masukkan adunan telur tadi (tapis dahulu adunan telur sewaktu menuang ke dlm agar-agar)

5. Kemudian kacau hingga mendidih dua tiga kali. Masuk marjerin dan kacau lagi.

6. Angkat dan bahagikan kepada dua bahagian. Satu masukkan koko dan kacau di atas api. satu bahagian lagi warna asal vanilla.

7. Apabila angkat tuang berselang seli di dalam loyang.

8. Boleh disimpan

Loading...
sejuk dalam peti ais.

kredit resepi: ‎Marina Mar Mawar



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rICVsz

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!




dengan itu Perkara Puding Marble Lazat

yang semua artikel Puding Marble Lazat Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Puding Marble Lazat dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/06/puding-marble-lazat.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Puding Marble Lazat"

Catat Ulasan

Loading...