Loading...

Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi..

Loading...
Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi.. - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi.., kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi..
link : Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi..

lihat juga


Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi..



Buat kaum perempuan atau mak-mak yang nak masak mesti leceh nak tunggu daging atau ayam yang kita bekukan kat dalam peti sejuk jadi lembut sebelum boleh potong dan masak. Kadang-kadang tu belum balik lagi mak dah call suruh keluarkan rendam daging nak masak. 



Sebenarnya ada cara mudah nak lembutkan daging dalam masa 5 minit je tau! Tapi sebelum tu anda perlu dua periuk jenis steel. Caranya: 




1. Terbalikkan periuk yang pertama.



2. Letakkan daging yang ingin dilembutkan atas permukaan belakang (bahagian punggung) periuk tadi.



3. Letakkan periuk yang satu lagi di atas daging tadi. (Kedudukan daging diapit oleh dua periuk)



4. Isikan air ke dalam periuk tersebut.


5. Tunggu sehingga daging beku tersebut menjadi lembut. Masa yang diambil bergantung kepada ketebalan daging. (Biasanya 5- 10 minit)



Kenapa periuk logam boleh lembutkan daging? Sebabnya logam khususnya aluminium adalah konduktor haba yang sangat baik. Dan haba yang dihasilkan melalui proses ni cukup kuat nak lembutkan daging tu.



Sumber: Wanista


✍ Sumber Pautan : ☕ Edia Media

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2sWvZnK

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



Buat kaum perempuan atau mak-mak yang nak masak mesti leceh nak tunggu daging atau ayam yang kita bekukan kat dalam peti sejuk jadi lembut sebelum boleh potong dan masak. Kadang-kadang tu belum balik lagi mak dah call suruh keluarkan rendam daging nak masak. 



Sebenarnya ada cara mudah nak lembutkan daging dalam masa 5 minit je tau! Tapi sebelum tu anda perlu dua periuk jenis steel. Caranya: 




1. Terbalikkan periuk yang pertama.



2. Letakkan daging yang ingin dilembutkan atas permukaan belakang (bahagian punggung) periuk tadi.



Loading...
transition: all 0.3s ease; vertical-align: baseline;">3. Letakkan periuk yang satu lagi di atas daging tadi. (Kedudukan daging diapit oleh dua periuk)


4. Isikan air ke dalam periuk tersebut.


5. Tunggu sehingga daging beku tersebut menjadi lembut. Masa yang diambil bergantung kepada ketebalan daging. (Biasanya 5- 10 minit)



Kenapa periuk logam boleh lembutkan daging? Sebabnya logam khususnya aluminium adalah konduktor haba yang sangat baik. Dan haba yang dihasilkan melalui proses ni cukup kuat nak lembutkan daging tu.



Sumber: Wanista


✍ Sumber Pautan : ☕ Edia Media

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2sWvZnK

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi..

yang semua artikel Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi.. Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi.. dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/06/inilah-cara-mudah-untuk-lembutkan_42.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Inilah Cara Mudah Untuk Lembutkan Daging atau Ayam Beku Dalam 5 Minit. Jadi Tak Perlu Tunggu Lama-Lama Lagi.."

Catat Ulasan

Loading...