Loading...

Cupcake Blueberry Terlebih Gebus

Loading...
Cupcake Blueberry Terlebih Gebus - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Cupcake Blueberry Terlebih Gebus, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Cupcake Blueberry Terlebih Gebus
link : Cupcake Blueberry Terlebih Gebus

lihat juga


Cupcake Blueberry Terlebih Gebus

Ini resepi dapat dalam 30 biji ye..

Bahan A

310g gula kastor

240g pure butter

60g madu

3 sudu teh susu tepung

1 sudu teh esen vanilla

Bahan B

Telur 4 biji bagi gred A.. kalau B, tambah lagi 1 biji

Bahan C

600g tepung naik sendiri

330g Air sejuk

Cara-caranya

Panaskan oven suhu 180, 15 minit cukup..

Pukul bahan A sampai gebus atau putih atau kembang.. dah putih gitu letak telur, sebiji-sebiji ye..

Ambil sudip ke sudu ke masukkan tepung yang sudah di ayak, kaup balik je..selang seli kan air sejuk dengan tepung..

*tapi tadi saya pukul je guna mixer..sampai habis tepung dan air sejuk tu..huhu..cuma gune paling perlahan

Masukkan adunan dah siap dalam bekas muffin 1 sudu dulu, masukkan filling yang anda suka..lepas tu masukkan lagi adunan agak-agak 3/4 cup je..jangan penuh nanti melimpah pulak..

Atas tu calit2 sikit filling tu lagi bagi cantik

Bakar suhu 180, agak-agak 25 minit, cuba cucuk, kalau tak melekat dah masak.., kalau melekat lagi tambah 5 minit..

Selamat menikmati!

credit : Soleha Rafiee #mahn



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rjcm94

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

Ini resepi dapat dalam 30 biji ye..

Bahan A

310g gula kastor

240g pure butter

60g madu

3 sudu teh susu tepung

1 sudu teh esen vanilla

Bahan B

Telur 4 biji bagi gred A.. kalau B, tambah lagi 1 biji

Bahan C

600g tepung naik sendiri

330g Air sejuk

Cara-caranya

Panaskan oven suhu 180, 15 minit cukup..

Pukul bahan A sampai gebus atau putih atau kembang.. dah putih gitu letak telur, sebiji-sebiji ye..

Ambil sudip ke sudu ke masukkan tepung yang sudah di ayak, kaup balik je..selang seli kan air sejuk dengan tepung..

*tapi tadi saya pukul je guna mixer..sampai habis tepung dan air sejuk tu..huhu..cuma gune paling perlahan

Masukkan adunan dah siap dalam bekas muffin 1 sudu dulu, masukkan filling yang anda suka..lepas tu masukkan lagi adunan agak-agak 3/4 cup je..jangan penuh nanti melimpah pulak..

Atas tu calit2 sikit filling tu lagi bagi cantik

Bakar suhu 180, agak-agak 25 minit, cuba cucuk, kalau tak melekat dah masak.., kalau melekat lagi tambah 5 minit..

Selamat menikmati!

credit : Soleha Rafiee #

Loading...
class="_58cm">mahn



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rjcm94

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Cupcake Blueberry Terlebih Gebus

yang semua artikel Cupcake Blueberry Terlebih Gebus Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Cupcake Blueberry Terlebih Gebus dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/06/cupcake-blueberry-terlebih-gebus.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Cupcake Blueberry Terlebih Gebus"

Catat Ulasan

Loading...