Loading...

Udang Goreng Mentega

Loading...
Udang Goreng Mentega - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Udang Goreng Mentega, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Udang Goreng Mentega
link : Udang Goreng Mentega

lihat juga


Udang Goreng Mentega

Bahan-bahan:

500gm udang harimau – siang, belah belakang, cuci bersih dan toskan

4 biji telur saiz kecil

1/2 cawan susu segar

1 pokok daun ketumbar – hiris

7 biji cili api – hiris

Secubit garam

Sedikit mentega

Sedikit minyak masak


Cara:

1. Goreng udang hingga bertukar warna dan ketepikan. Pukul telur dengan susu segar, ketepikan.

2. Lebihan minyak tadi tambahkan dengan mentega.

3. Bila mentega mencair dan panas, tumiskan cili api dan daun ketumbar. Sepatutnya daun kari ya tapi sebab anak-anak tak suka daun kari saya tukar dengan daun ketumbar.

4. Masukkan udang, kacau sebati dan masukkan pula campuran telur dan susu. Kacau sebati.

5. Biarkan seketika di atas api dan bolehlah dihidangkan.

Selamat mencuba!

Sumber: Resepi Limau



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2r2qNRa

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

Bahan-bahan:

500gm udang harimau – siang, belah belakang, cuci bersih dan toskan

4 biji telur saiz kecil

1/2 cawan susu segar

1 pokok daun ketumbar – hiris

7 biji cili api – hiris

Secubit garam

Sedikit mentega

Sedikit minyak masak


Cara:

1. Goreng udang hingga bertukar warna dan ketepikan. Pukul telur dengan susu segar, ketepikan.

2. Lebihan minyak tadi tambahkan dengan mentega.

3. Bila mentega mencair dan panas, tumiskan cili api dan daun ketumbar. Sepatutnya daun kari ya tapi sebab anak-anak tak suka daun kari saya tukar dengan daun

Loading...
ketumbar.

4. Masukkan udang, kacau sebati dan masukkan pula campuran telur dan susu. Kacau sebati.

5. Biarkan seketika di atas api dan bolehlah dihidangkan.

Selamat mencuba!

Sumber: Resepi Limau



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2r2qNRa

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Udang Goreng Mentega

yang semua artikel Udang Goreng Mentega Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Udang Goreng Mentega dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/05/udang-goreng-mentega.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Udang Goreng Mentega"

Catat Ulasan

Loading...