Loading...

Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi..

Loading...
Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi.. - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi.., kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi..
link : Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi..

lihat juga


Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi..


Setiap kali membeli daging mentah atau segar, pasti anda akan perasan cecair warna merah seperti gambar di atas kan. Ramai yang sangkakan cecair tersebut adalah darah. Tetapi sangkaan anda sebenarnya salah.

Cecair warna merah yang dianggap darah selama ini adalah protein yang dipanggil myoglobin, fungsinya adalah untuk menyimpan oksigen dalam sel - sel otot. Protein ini juga yang menjadikan daging berwarna merah.

P/S : Jika anda ingin tahu daging sudah masak ke belum, myglobin akan bertukar warna coklat sebagai tanda daging sudah masak.

Sumber: Sinar FM


✍ Sumber Pautan : ☕ Sehinggit Media News

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rqWQrp

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

Loading...

Setiap kali membeli daging mentah atau segar, pasti anda akan perasan cecair warna merah seperti gambar di atas kan. Ramai yang sangkakan cecair tersebut adalah darah. Tetapi sangkaan anda sebenarnya salah.

Cecair warna merah yang dianggap darah selama ini adalah protein yang dipanggil myoglobin, fungsinya adalah untuk menyimpan oksigen dalam sel - sel otot. Protein ini juga yang menjadikan daging berwarna merah.

P/S : Jika anda ingin tahu daging sudah masak ke belum, myglobin akan bertukar warna coklat sebagai tanda daging sudah masak.

Sumber: Sinar FM


✍ Sumber Pautan : ☕ Sehinggit Media News

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rqWQrp

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi..

yang semua artikel Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi.. Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi.. dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/05/tak-sangka-rupanya-cecair-merah-pada.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Tak Sangka Rupanya Cecair Merah Pada Daging Bukan Darah. Tapi.."

Catat Ulasan

Loading...