Loading...

Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu

Loading...
Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu
link : Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu

lihat juga


Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu

KUCHING – Satu pendekatan baharu perlu segera diwujudkan bagi mengelak pembaziran makanan khususnya pada bulan Ramadan daripada terus berlaku, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Beliau berkata pembaziran berlaku pada bulan puasa antara lain disebabkan kira-kira 50 peratus hidangan bufet di hotel terbuang begitu sahaja biarpun pelanggan membayar dengan harga tinggi.

“Perlu buat satu pendekatan baharu dan satu peraturan untuk mengurangkan pembaziran ini. Sebagai contoh sepatutnya dibolehkan hotel memberi lebihan makanan hidangan bufet yang tidak kotor (tidak tercemar) kepada orang lain supaya tidak dibuang begitu sahaja,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas saranan aktivis masyarakat, Tan Sri Lee Lam Thye supaya kerajaan menganjurkan program kesedaran membendung pembaziran makanan.

Semalam Lee berkata kajian oleh Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) menunjukkan rakyat Malaysia membuang kira-kira 17,800 tan makanan setiap hari.

Terdahulu Wan Junaidi yang juga Anggota Parlimen Santubong menyampaikan sumbangan kebajikan bulan Ramadan kepada 810 penerima terdiri daripada warga emas, anak yatim dan orang kelainan upaya (OKU) bagi Zon Seberang Hilir dan Zon Santubong. – BERNAMA

Loading...




✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2qvQiXs

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

KUCHING – Satu pendekatan baharu perlu segera diwujudkan bagi mengelak pembaziran makanan khususnya pada bulan Ramadan daripada terus berlaku, kata Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar.

Beliau berkata pembaziran berlaku pada bulan puasa antara lain disebabkan kira-kira 50 peratus hidangan bufet di hotel terbuang begitu sahaja biarpun pelanggan membayar dengan harga tinggi.

“Perlu buat satu pendekatan baharu dan satu peraturan untuk mengurangkan pembaziran ini. Sebagai contoh sepatutnya dibolehkan hotel memberi lebihan makanan hidangan bufet yang tidak kotor (tidak tercemar) kepada orang lain supaya tidak dibuang begitu sahaja,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas saranan aktivis masyarakat, Tan Sri Lee Lam Thye supaya kerajaan menganjurkan program kesedaran membendung pembaziran makanan.

Semalam Lee berkata kajian oleh Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam (SWCorp) menunjukkan rakyat Malaysia membuang kira-kira 17,800 tan makanan setiap hari.

Terdahulu Wan Junaidi yang juga Anggota Parlimen

Loading...
Santubong menyampaikan sumbangan kebajikan bulan Ramadan kepada 810 penerima terdiri daripada warga emas, anak yatim dan orang kelainan upaya (OKU) bagi Zon Seberang Hilir dan Zon Santubong. – BERNAMA

Loading...




✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2qvQiXs

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu

yang semua artikel Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/05/pembaziran-makanan-wujudkan-pendekatan.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Pembaziran Makanan: Wujudkan Pendekatan Baharu"

Catat Ulasan

Loading...