Loading...

Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini

Loading...
Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini
link : Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini

lihat juga


Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini

Mak-mak yang dekat rumah tu selalu susah hati bila bahan masak macam serai, lengkuas, halia yang nak diguna tiba-tiba dah kecut.

Ini semua sebab rajin sangat masuk dapur atau sibuk sangat bekerja tapi hujung minggu tetap nak kena masakkan anak-anak dan suami.

Cuba kaedah ini. Sebab wartawan Mingguan Wanita, Netty Ah Hiyer dah cuba teknik ini dekat dua minggu. Barulah boleh rekomen dekat mak-mak yang tengah susah hati tu.

Bahan diperlukan:

Lengkuas yang mak-mak nak simpan

Botol kaca atau plastik

Air

Caranya:

1. Buang bahagian gelap lengkuas.

2. Masukkan dalam botol kaca atau plastik.

3. Masukkan air sampai tenggelam lengkuas tu.

4. Simpan dalam peti ais. Boleh tahan berbulan-bulan. Tapi janganlah sampai tahun ya. Teruk beno tahap kerajinan memasak mak-mak ni.

Kalau letak di luar dinasihatkan tukar airnya selang 3 hari.

Sumber



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rTXy0l

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!

Loading...

Mak-mak yang dekat rumah tu selalu susah hati bila bahan masak macam serai, lengkuas, halia yang nak diguna tiba-tiba dah kecut.

Ini semua sebab rajin sangat masuk dapur atau sibuk sangat bekerja tapi hujung minggu tetap nak kena masakkan anak-anak dan suami.

Cuba kaedah ini. Sebab wartawan Mingguan Wanita, Netty Ah Hiyer dah cuba teknik ini dekat dua minggu. Barulah boleh rekomen dekat mak-mak yang tengah susah hati tu.

Bahan diperlukan:

Lengkuas yang mak-mak nak simpan

Botol kaca atau plastik

Air

Caranya:

1. Buang bahagian gelap lengkuas.

2. Masukkan dalam botol kaca atau plastik.

3. Masukkan air sampai tenggelam lengkuas tu.

4. Simpan dalam peti ais. Boleh tahan berbulan-bulan. Tapi janganlah sampai tahun ya. Teruk beno tahap kerajinan memasak mak-mak ni.

Kalau letak di luar dinasihatkan tukar airnya selang 3 hari.

Sumber



✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli

Kredit kepada pemilik laman asal dan sekira berminat untuk meneruskan bacaan sila klik link atau copy paste ke web server : http://ift.tt/2rTXy0l

(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Selamat membaca dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share di media sosial anda!



dengan itu Perkara Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini

yang semua artikel Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/05/lengkuas-tak-akan-kecut-kalau-simpan.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Lengkuas Tak Akan Kecut Kalau Simpan Cara Ini"

Catat Ulasan

Loading...