Loading...

Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun

Loading...
Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel JAWATAN KOSONG, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun
link : Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun

lihat juga


Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun


TOKYO – Pencinta makanan Jepun sanggup beratur di luar sebuah restoran untuk merasai hidangan ramen dengan cangkerik serta ulat goreng.

Dalam masa hanya kira-kira empat jam, restoran Ramen Nagi menjual 100 mangkuk ramen “tsukemen serangga” dalam satu acara yang diadakan pada Ahad.

Ramen itu akan dihidangkan bersama-sama dengan kira-kia sedozen cengkerik dan ulat di mana pelanggan akan mencelupnya di dalam sup dengan perisi cengkerik, belalang atau ulat sutera.


“Ia digoreng, jadi ia benar-benar ranggup dan tiada rasa yang kurang enak,” kata salah seorang pelanggan, Anri Nakatani, 22 tahun.

“Ia seperti rasa udang yang digoreng. Acara itu dianjurkan oleh pemilik restoran, Yuta Shinohara, 22, yang memperkenalkan hari makan serangga di Tokyo,” katanya.

Menurut Shinohara, dia mula makan serangga sejak kecil memperkenalkan hari makan serangga bagi mempromosikan budaya makan alternatif di Jepun dan seluruh dunia melalui ramen iaitu makanan popular Jepun.

“Melalui ramen, saya mahu menyebarkan bagaimana seronoknya dan lazat makan serangga,” katanya.

Hidangan 1 set makanan berharga 3,000 yen (RM120) iaitu ramen serangga, semangkuk nasi dengan cengkerik, popia cacing goreng dan ais krim yang berperisa serannga manakala harga bagi semangkuk ramen ialah 1,500 yen (RM 60).

Serangga dimakan oleh penduduk beberapa negara seperti China, Ghana, Mexico dan Thailand. – Reuters

TOKYO – Pencinta makanan Jepun sanggup beratur di luar sebuah restoran untuk merasai hidangan ramen dengan cangkerik serta ulat goreng.

Dalam masa hanya kira-kira empat jam, restoran Ramen Nagi menjual 100 mangkuk ramen “tsukemen serangga” dalam satu acara yang diadakan pada Ahad.

Ramen itu akan dihidangkan bersama-sama dengan kira-kia sedozen cengkerik dan ulat di mana pelanggan akan mencelupnya di dalam sup dengan perisi cengkerik, belalang atau ulat sutera.


Loading...
style="text-align: justify;">“Ia digoreng, jadi ia benar-benar ranggup dan tiada rasa yang kurang enak,” kata salah seorang pelanggan, Anri Nakatani, 22 tahun.

“Ia seperti rasa udang yang digoreng. Acara itu dianjurkan oleh pemilik restoran, Yuta Shinohara, 22, yang memperkenalkan hari makan serangga di Tokyo,” katanya.

Menurut Shinohara, dia mula makan serangga sejak kecil memperkenalkan hari makan serangga bagi mempromosikan budaya makan alternatif di Jepun dan seluruh dunia melalui ramen iaitu makanan popular Jepun.

“Melalui ramen, saya mahu menyebarkan bagaimana seronoknya dan lazat makan serangga,” katanya.

Hidangan 1 set makanan berharga 3,000 yen (RM120) iaitu ramen serangga, semangkuk nasi dengan cengkerik, popia cacing goreng dan ais krim yang berperisa serannga manakala harga bagi semangkuk ramen ialah 1,500 yen (RM 60).

Serangga dimakan oleh penduduk beberapa negara seperti China, Ghana, Mexico dan Thailand. – Reuters


dengan itu Perkara Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun

yang semua artikel Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/04/ramen-cengkerik-ulat-goreng-laris-di.html

Subscribe to receive free email updates:

Related Posts :

0 Response to "Ramen Cengkerik, Ulat Goreng Laris Di Jepun"

Catat Ulasan

Loading...