Loading...

Resepi Pau Inti Coklat

Loading...
Resepi Pau Inti Coklat - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk Resepi Pau Inti Coklat, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : Resepi Pau Inti Coklat
link : Resepi Pau Inti Coklat

lihat juga


Resepi Pau Inti Coklat

DAH lama betul tak rasa pau inti coklat. Kelmarin, akhirnya dapat juga rasa pau inti coklat. Memang sedap ahh! Nak tahu resepi ‘Pau Inti Coklat‘. Kali ini saya akan kongsikan Resepi Pau Inti Coklat khas untuk pengunjung setia blog ini.
 Resepi Pau Inti Coklat

Resepi Pau Inti Coklat

Bahan-bahan:
300g tepung gandum
1/2 tepung pau
6g baking powder
6g yeast
Gula halus
Sedikit garam
18g lemak sayur
Air suam

Cara Membuat Pau Inti Coklat:

1-Pertama kali, masukkan tepung, baking powder dan juga garam sekali. Kacau biar serata.

2-Campurkan air, yeast dan gula dalam bekas lain. Kacau sehingga gula larut.

3-Masukkan campuran no.2 tadi ke dalam no.1. Uli sehingga hampir licin.

4-Kemudian, masukkan pula lemak sayur. Uli sehingga licin dan buat bentuk bulat.

5-Penaikkan sehingga 2 kali ganda atau 40C selama 30 minit

6-Taburkan sedikit tepung di atas doh. Tekan dengan jari. Kalau tinggal lubang, maknanya doh dah naik.

7-Tekan untuk keluarkan angin. Buat bentuk bulat dan rehatkan selama 10 minit.

8-Selepas itu, ambikkan sebiji doh, canaikan dan letaklah inti coklat ditengahnya.

9-Setelah dah siap isi inti, biarkan dalam 5 minit. Bila dah nampak naik sikit, bolehlah kukus dengan api selama 15-20 minit.

Memang mudah! Selamat mencuba dirumah…

Untuk meneruskan bacaan klik link ini http://ift.tt/2ohqu4b

✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli


(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!

Loading...
DAH lama betul tak rasa pau inti coklat. Kelmarin, akhirnya dapat juga rasa pau inti coklat. Memang sedap ahh! Nak tahu resepi ‘Pau Inti Coklat‘. Kali ini saya akan kongsikan Resepi Pau Inti Coklat khas untuk pengunjung setia blog ini.
 Resepi Pau Inti Coklat

Resepi Pau Inti Coklat

Bahan-bahan:
300g tepung gandum
1/2 tepung pau
6g baking powder
6g yeast
Gula halus
Sedikit garam
18g lemak sayur
Air suam

Cara Membuat Pau Inti Coklat:

1-Pertama kali, masukkan tepung, baking powder dan juga garam sekali. Kacau biar serata.

2-Campurkan air, yeast dan gula dalam bekas lain. Kacau sehingga gula larut.

3-Masukkan campuran no.2 tadi ke dalam no.1. Uli sehingga hampir licin.

4-Kemudian, masukkan pula lemak sayur. Uli sehingga licin dan buat bentuk bulat.

5-Penaikkan sehingga 2 kali ganda atau 40C selama 30 minit

6-Taburkan sedikit tepung di atas doh. Tekan dengan jari. Kalau tinggal lubang, maknanya doh dah naik.

7-Tekan untuk keluarkan angin. Buat bentuk bulat dan rehatkan selama 10 minit.

8-Selepas itu, ambikkan sebiji doh, canaikan dan letaklah inti coklat ditengahnya.

9-Setelah dah siap isi inti, biarkan dalam 5 minit. Bila dah nampak naik sikit, bolehlah kukus dengan api selama 15-20 minit.

Memang mudah! Selamat mencuba dirumah…

Untuk meneruskan bacaan klik link ini http://ift.tt/2ohqu4b

✍ Sumber Pautan : ☕ Siakapkeli


(✿◠‿◠)✌ Mukah Pages : Pautan Viral Media Sensasi Tanpa Henti. Memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap detik tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!



dengan itu Perkara Resepi Pau Inti Coklat

yang semua artikel Resepi Pau Inti Coklat Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel Resepi Pau Inti Coklat dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/03/resepi-pau-inti-coklat.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Resepi Pau Inti Coklat"

Catat Ulasan

Loading...