Loading...

H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi

Loading...
H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi - Apa khabar sahabat TIMES NEW MALAYSIA, Dalam artikel yang anda baca kali ini dengan tajuk H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi, kami telah menyediakan dengan baik untuk artikel ini anda membaca dan memuat turun maklumat di dalamnya. mudah-mudahan mengisi jawatan Artikel BOLASEPAK, Artikel NEWS, Artikel PERNIAGAAN, kita menulis ini, anda boleh memahami. Nah, selamat membaca.

Tajuk : H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi
link : H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi

lihat juga


H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi

KUALA LUMPUR: Ayam selamat dimakan, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya.

Sehubungan itu, beliau menasihati orang ramai supaya tidak bimbang dengan pengambilan makanan berasaskan ayam di negara ini walaupun berlakunya wabak selsema burung (H5N1) di Kelantan.

Bagaimanapun, katanya ayam dan hasilan ayam selamat dimakan sekiranya ia dimasak dengan sempurna iaitu pada suhu melebihi 70 darjah Celsius.

“Di Malaysia, kita tak makan ayam mentah, kita masak…ayam dimasak dengan sempurna. Jadi, memanglah selamat untuk dimakan,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Kolaborasi Kesihatan Pergigian dan Badan-Badan Agama di sini, hari ini.

Dr Hilmi berkata pemantauan Kementerian Kesihatan setakat ini menunjukkan tiada laporan mengenai jangkitan H5N1 kepada manusia termasuk di Kelantan.

Namun, katanya Kementerian Kesihatan akan terus melakukan pemantauan secara berkala di setiap peringkat dan daerah.

Pada Rabu, Kelantan mengisytiharkan wabak H5N1 sebagai bencana negeri setelah ia merebak di jajahan Bachok dan Pasir Puteh selepas Kota Bharu dan Pasir Mas. — BERNAMA

>Untuk meneruskan bacaan klik link ini http://ift.tt/2mPvQRb

✍ Sumber : ☕ Siakapkeli


Mukah Pages memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap jam tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!

Loading...

KUALA LUMPUR: Ayam selamat dimakan, kata Timbalan Menteri Kesihatan Datuk Seri Dr Hilmi Yahaya.

Sehubungan itu, beliau menasihati orang ramai supaya tidak bimbang dengan pengambilan makanan berasaskan ayam di negara ini walaupun berlakunya wabak selsema burung (H5N1) di Kelantan.

Bagaimanapun, katanya ayam dan hasilan ayam selamat dimakan sekiranya ia dimasak dengan sempurna iaitu pada suhu melebihi 70 darjah Celsius.

“Di Malaysia, kita tak makan ayam mentah, kita masak…ayam dimasak dengan sempurna. Jadi, memanglah selamat untuk dimakan,” katanya kepada pemberita selepas melancarkan Program Kolaborasi Kesihatan Pergigian dan Badan-Badan Agama di sini, hari ini.

Dr Hilmi berkata pemantauan Kementerian Kesihatan setakat ini menunjukkan tiada laporan mengenai jangkitan H5N1 kepada manusia termasuk di Kelantan.

Namun, katanya Kementerian Kesihatan akan terus melakukan pemantauan secara berkala di setiap peringkat dan daerah.

Pada Rabu, Kelantan mengisytiharkan wabak H5N1 sebagai bencana negeri setelah ia merebak di jajahan Bachok dan Pasir Puteh selepas Kota Bharu dan Pasir Mas. — BERNAMA

>Untuk meneruskan bacaan klik link ini http://ift.tt/2mPvQRb

✍ Sumber : ☕ Siakapkeli


Mukah Pages memuat-naik beraneka jenis artikel menarik setiap jam tanpa henti dari pelbagai sumber. Enjoy dan jangan lupa untuk 👍 Like & 💕 Share!



dengan itu Perkara H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi

yang semua artikel H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi Kali ini, diharapkan dapat memberi manfaat kepada anda semua. Okay, jumpa di lain post artikel.

Kini anda membaca artikel H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi dengan alamat pautan https://timesnewmalaysia.blogspot.com/2017/03/h5n1-ayam-selamat-dimakan-dr-hilmi.html

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "H5N1: Ayam Selamat Dimakan – Dr Hilmi"

Catat Ulasan

Loading...